Investigació

La Finca Les Teixeres és un espai que recull maquinària, processos i sistemes en què les noves tecnologies no estant renyides amb la tradició. L’esperit d’innovació i millora constant ha fet que al llar del temps s’hagi invertit en la investigació, la recerca i el desenvolupament per a nous processos d’extracció de l’oli amb l’objectiu de preservar tant les propietats sensorials com les que són beneficioses per a la salut. Oleum Flumen té un esperit d’innovació constant que s’aplica en tota l’escala de valor dels productes.

El molí tecnològic

El molí d’oli, amb una superfície de 280 metres quadrats i una inversió de 460.000 euros, consolida l’aposta per la recerca i el desenvolupament que han marcat l’empresa des dels seus inicis.

La nova maquinària incorpora formes de treball i control innovadores que han d’incidir en la preservació de les substàncies que conté l’oli d’oliva i que són beneficioses per a la salut, al mateix temps que garanteix els nivells més elevats de qualitat, paràmetres que es medeixen per les aromes, les vitamines i els seus precursors, els polifenols i els antioxidants.

Altres línies de recerca

  • Amb la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona i l’empresa Messer Carburos Metálicos s’investiga la viabilitat de l’envasat d’oli d’oliva verge extra en el format  bag-in-box (2009-2010)
  • Amb el Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI) es posa en marxa el projecte tecnològic del nou molí (2014-2015)
  • Amb la iniciativa privada, s’inicia un projecte d’investigació experimental amb subproductes de l’olivera amb finalitats alimentàries, cosmètiques i farmacèutiques (2015-2016)

Sostenibilitat

Eficiència, estalvi i reciclatge

La idea és configurar a Les Teixeres una hisenda catalana capaç de viure amb els recursos propis i naturals. En aquest sentit cal remarcar que la finca disposa d’energia solar i eòlica que cobreix les necessitats energètiques de les instal·lacions. Reciclatge de les aigües residuals i emmagatzematge de les aigües pluvials.

Donat els consums energètics en desplaçaments en vehicle privat i/o altres sistemes de transport, hi ha la voluntat de compensar la petjada de carboni amb plantació progressiva i anual d’arbres. Oliveres per una banda, però també altres arbres fruiters com cirerers per compensar les emissions a l’atmosfera.

Oleum Experience

Visita’ns, tasta, prova

Reserva