Bienvenidos a nuestro Blog

“Penso en l’oli com en una orgia perquè t’omple i et satisfà”

CONVERSES DE L’OLI AMB TONI POL, COPROPIETARI DE DUE SPAGHI

1622035_678494085535956_221228284_n

 

“Un espai, una carta, un estil, uns productes… I una forma de ser i de fer. Cuina amb arrels italianes, entorn català i una parella sensible a oferir als clients la millor proposta. Emprenedors, proactius, preocupats per presentar plats on la creativitat i el bon gust sobresurten. Gaudir de la senzillesa a la cuina, amb productes triats per satifer. Es pot demanar més? Vés-hi perquè no et sentiràs decepcionat. Gràcies per la vostra aposta! ” Martí Terès

 

10525662_739096672811584_7460152054129058318_n

 

“Nos gusta pensar que detrás de cada plato hay una historia que contar y que cocinando y dando de comer difundimos cultura y conocimientos. Entendemos la cocina como una herramienta de placer pero también de aprendizaje. Y queremos que la gente se sienta como en casa” Due Spaghi

 

En una frase, defineix-nos que és per a tu l’oli d’oliva verge extra.

És un producte necessari a la cuina, un plus de sabor. Tots els nostres plats estan preparats amb oli d’oliva VE.

 

Com a Itàlia?

Són dos països mediterranis, a on abunden les oliveres. I dins de la cuina és igual de primordial.

 

I per al teu restaurant, què aporta?

Tot. Un dels plats on pren protagonisme és un ceviche que preparem amb oli i emulsió de llimona. Té un sabor molt afruitat, amb el Premium d’Oleum Flumen.  

 

En quins plats pren protagonisme l’oli d’oliva VE  ?

En els confitats també pren protagonisme, queden molt suaus. I també per acabar els plats més simples, unes verdures amb un raig d’oli d’oliva VE…

 

1900163_678494678869230_1078895197_n 1920548_678494908869207_784581357_n

 

Quins productes Oleum Flumen empreu?

El Premium a la sala, l’OliBO per cuinar, i el Ninou, unes gotes, per acabar algun dels plats.

 

Com l’expliqueu als clients, si és que ho feu?

No expliquem cada plat amb la composició d’oli, però sí que expliquem d’on ve l’oli. Parlem al client de l’arbequina, d’en Martí, donem a conèixer els seus orígens.  A en Martí el coneixia del Mil921 i el vam trobar a la fira Mercat de Mercats de la darrera edició i vam quedar en veure’ns quan iniciéssim el nou projecte, i des de principis d’any que col·laborem.

 

Com poseu en valor els elaboradors?

A les cartes no hi són, però està clar que en parlem. A més organitzem sopars-maridatge per descobrir-los. Vam començar amb Oleum Flumen, però n’hem fet més, un altre amb el Lambrusco, i ara estem preparant un tercer amb pasta i vi. Hem de fer coses constantment. Portem oberts des de fa 5 mesos i segons com ho miris ha passat ràpid i segons com molt lent. Però ara ja anem més rodats.

 

Per què com definiríeu la vostra cuina?

Una frase que ens va agradar molt a la Nico i a mi va ser del Josep Sucarrats, director de Cuina.cat. Va parlar de “cuina italo-catalana de proximitat” bàsicament, tot i que no ens volem encasellar. Ens agrada conèixer els productors i saber a on anem a comprar. I poder anar directament a fer-ho.

 

Un lloc en què es tracti bé l’oli d’oliva VE?

A Itàlia. Crec que ja ho porten a la sang, saben vendre els seus productes molt bé i l’oli d’oliva VE és un d’ells. Aquí encara ens costa. Trobaràs restaurants que sí que el tracten bé, però hi ha de tot.

 

Us heu adaptat fàcilment a la nova normativa en substitució de les setrilleres?

Hi ha hagut moltes incògnites i ningú no ens ha sabut assessorar. A dia d’avui encara és caòtic, però nosaltres estem en la línia de respectar-ho i fer-ho bé.

 

Coneixes l’Oleum Experience a la finca Les Teixeres?

De referència. No hi hem pogut anar encara. És una assignatura pendent. Tenim ganes de baixar, però de moment a Due Spaghi tenim molta activitat. Només tanquem diumenge i les nits de dilluns i dimarts.

 

Quin producte és l’imprescindible per acompanyar l’oli d’oliva VE?

Recordo una cosa que vam fer aquí, molt bona. Era trufa de xocolata, amb oli i sal. Unes postres sorprenents, adaptant i evolucionant el pa amb xocolata i oli de la iaia.

 

Una expressió artística que t’evoqui l’oli?

La pintura probablement… Però encara que no sigui una expressió artística, penso en l’oli com en una orgia, perquè t’omple i et satisfà.

 

Un text, una dita o un poema vinculat a l’oli d’oliva VE?

Pensant en la pregunta m’ha vingut al cap un text que havia llegit en un llibre del restaurant, a “Fisiologia del gusto” de Brillant-Savarin. Sobre l’oli em va sorprendre la referència del fregit “”com una sorpresa”. El fregit que està tan denostat ens pot arribar a sorprendre i molt positivament.

 

Un plat de la carta d’avui que porti oli…

Hem fet gaspatxo de síndria i com no podia ser d’altra manera l’hem acabat amb unes gotes d’oli.

 

Due Spaghi

http://www.duespaghi.es/

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *