Bienvenidos a nuestro Blog

Oleum Flumen preveu tancar una campanya difícil però de qualitat amb una collita de 270.000 quilos d’oliva

OF1OF3

 

La firma arriba enguany al desè aniversari posant l’accent en el producte ecològic, de qualitat i saludable

OF2

Les Teixeres/ Vinaixa. Dilluns 17 de novembre 2014.- Oleum Flumen preveu finalitzar la campanya de recollida de l’oliva amb una producció de 270.000 quilos en les 180 hectàrees d’olivera conreades al PN de Montserrat, Vinaixa (Les Teixeres), el Priorat i la Serra de Baena. La collita va començar fa unes setmanes marcada per les inclemències meteorològiques dels últims mesos, que han afectat notablement el desenvolupament de la campanya. No obstant, s’espera una bona qualitat de l’oli després dels registres les diferents varietats d’olivera ecològica conreades.

La recollida ha començat per l’arbequina, la gorbal i la fulla de salze que ara passaran a al molí per dissenyar-ne el perfil organolèptic desitjat per a cadascuna de les referències d’Oleum Flumen. L’extracció de l’oli es realitza amb processos mecànics però sense sistemes químics el que permet preservar aromes i evitar contaminacions. A més a més, s’envasa exclusivament el suc natural de l’oliva, i el procés té lloc a la mateixa finca. Les oliveres estan certificades pel CCPAE i es treballa amb lots curts i frescos que permeten mantenir la qualitat i la frescor en el temps.

Quant a les varietats vera i palomar, conreades a les finques de Plans de Montserrat, es preveu que la collita s’iniciï en els propers dies, ja que enguany s’ha endarrerit per motius climàtics també.

El primer oli que surt al mercat és el Ninou, un monovarietal d’arbequina pensat per a les postres amb una edició limitada de 1.250 ampolles de 750 ml. El seguiran el deFinca, un oli d’oliva verge extra de terroir, de la finca Les Teixeres, el Premium i el Plans de Montserrat, amb alguna novetat que es donarà a conèixer properament, coincidint amb el desè aniversari del projecte.

 

Una altra de les novetats per aquest any és l’estrena, en els propers mesos, del nou molí a la finca Les Teixeres (Vinaixa) amb tecnologia italiana que assumirà part de la producció més tardana i que formarà part d’un projecte d’investigació europeu.

 

Ecologia, qualitat i salut

Oleum Flumen és un projecte que combina ecologia, qualitat i salut. L’extracció de l’oli amb processos mecànics sense sistemes químics permet preservar aromes i evitar contaminacions. A més a més, Se segueix el paradigma de l’Slow Food “bo, sa i just” i l’ecologia es lliga amb la qualitat, en un entorn únic per a les finques ja que interaccionen amb la natura a l’estar envoltades de bosc. El projecte demostra una màxima sostenibilitat energètica perquè les instal·lacions són autosuficients per mitjà de l’energia eòlica i solar de què es disposa.

 

 

Finca Les Teixeres · N-240 Km 58

25440 Vinaixa- Les Garrigues- Lleida

www.oleumflumen.com

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *