Bienvenidos a nuestro Blog

“Amb en Martí hem après que amb l’oli d’oliva VE s’ha de ser generós”

 

CONVERSES DE L’OLI AMB EVA VEGA, UNA DE LES TRES ÀNIMES DEL CELLER VEGA AIXALÀ, DO CONCA DE BARBERÀ

_DSC4913

 

Vam conèixer el Celler Vega Aixalà perquè a voltes la vida posa en el mateix camí a persones amb les quals faràs llargs viatges. Amb totes les relacions intenses sempre hi ha coses que pots explicar i d’altres que formen part de la intensitat de la relació. Vega Aixalà mima la terra i n’obté un dels millors vins. Vega Aixalà es la maxima expressió de la bona gent! Són tres cors més grans que la seva finca! I això sense dubte que ajuda, i tant que ajuda! Els productes no només són fruït del coneixement sinó de la sensibilitat de saber-lo transmetre i, en aquest cas, de saber-lo posar en una ampolla. El blanc, l’Anna, el negre jove l’Eva, el negre criança… en Josep. Tan debo la vida ens permeti continuar aquest llarg viatge… Brindem? Per Martí Terès.

Com recordeu vosaltres els inicis de la relació amb Oleum Flumen?

Deu fer fa sis anys. Per nosaltres va ser un gran descobriment de l’oli i sobretot un descobriment de tots els usos que se li pot donar a l’oli, a part dels tradicionals. El Martí ens ha ensenyat molt, és un gran professional i millor persona, una sort també tenir-lo com company de viatge.

 

Què és per a Vega Aixalà l’oli d’oliva VE?

 Per nosaltres és un producte bàsic per l’alimentació, per totes les seves propietats, i també perquè tot està més bo amb un bon raig d’oli d’oliva VE. A banda, està molt arrelat a la nostra cultura i a la nostra terra i, en ocasions, no el valorem prou. Una de les coses que hem après del Martí i que apliquem cada dia és que amb l’oli s’ha de ser generós 🙂 A casa nostra no falta mai cap dels productes d’Oleum Flumen.

 

Com el feu servir en el vostre projecte enoturístic?

És un producte que complementa el nostre, ja que en el moment de fer tastos amb vi, oferim pa amb oli o torradetes amb tapenade Uhmm! per tal que els visitants ho assaboreixin. Les nostres vinyes estan a un quilòmetre de distància de les Garrigues, i algunes visites coneixen l’oli d’aquesta comarca i venen amb la intenció de comprar-ne, i se’l troben a casa. Però, a més de la poca distància que separa Oleum Flumen de Vega Aixalà, les filosofies d’ambdues empreses estan agermanades  i per això congenien.

 

Com expliqueu als visitants l’oli d’oliva? 

Dient-los que l’oli d’Oleum Flumen està fet amb la mateixa cura i filosofia que nosaltres fem el vi. En ocasions ha vingut en Martí a explicar el seu projecte, i en d’altres ens traslladem nosaltres a Oleum Flumen. Així com també, a vegades, hem fet visites a ambdues finques el mateix dia, per a grups, són experiències molt intenses!

foto_of

 

Una activitat que heu fet compartida i que penses que sigui recordada per la gent que l’ha viscut?

Recordem un maridatge a Sevilla, elaborant plats amb oli VE Oleum Flumen, plats que prèviament havíem dissenyat acuradament per aquest esdeveniment, de forma que s’avinguessin amb els nostres vins. Experiències que no s’obliden i que repetirem.

 

Un lloc on tractin bé l’oli d’oliva VE?

N’hi ha alguns que ens agradaria destacar, però ara mateix i d’aquí del territori, penso en El Racó del Manelic a Prades (Tarragona), on la Mercè Prado (Chef i propietària) cuida al màxim l’ús del oli i sempre està disposada a aprendre més coses.

 

Un record d’haver menjat amb oli d’oliva VE?

Xocolata Uhmm! amb un raig de Ninou i polsim de sal gruixuda.

 

Amb quin art hi veus reflectit l’oli?

Potser amb la pintura…

 

Quin és el vi de Vega Aixalà que convida a seure i pensar al Mas Mariet observant les oliveres? 

La Bauma de Vega Aixalà, ja que és el preferit del Martí Terés, per la seva frescor i acidesa, aromes de flors, ens porta a pensar en el Mas Mariet, envoltat d’oliveres. És un lloc idíl·lic.

 

Celler Vega Aixalà

Carrer de la Font, 11

43439 Vilanova de Prades

(+34) 636 519 821

 

www.oleumflumen.com

No hay comentarios

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *