Welcome to our Blog

Paula Coll PX Acetum Flumen Colletion. Un llegat

etiquetesPX

UNA TROBADA

 

De forma fortuïta vam coincidir José Antonio Zarzana (de Bodegas Ximénez Spinola) i Martí Terès (Oleum Flumen), tots dos productors i comercialitzadors de productes per a l’alta gastronomia.

 

Les troballes no són mai fortuïtes i dues persones amb unes característiques especials descobreixen que els seus punts de trobada no són solament la passió pels productes que elaboren, sinó que els uneixen unes arrels més profundes.

 

“Aquesta trobada es transforma en un projecte familiar, en què s’uneixen el saber fer amb els coneixements, la passió per les coses ben fetes, la cultura de l’esforç… En definitiva, un llegat.

 

Per aquest motiu, des de 1983 conservem una solera de vinagre natural que fins avui hem anat incrementant any rere any fins arribar al moment actual. Ara disposem de 61 barriques i 4 tones.

 

Aquest llegat que va iniciar Don José Luis Zarzana, l’hem volgut continuar nosaltres, José Antonio i Martí. Esperem i desitgem que les nostres filles li donin continuïtat.

 

paulacoll3

 

UN PRODUCTE

Les bótes que desenvolupen contaminació acètica es destinen a un celler especial, per a la criança de vinagres. Els vins (sempre de la varietat de raïm Pedro Ximénez) amb contaminació acètica, poden arribar a convertir-se amb el pas del temps en un vinagre de qualitat excepcional, per haver estat obtingut de manera natural i absolutament espontània.

 

El nostre no es un vinagre “al Pedro Ximénez” sinó “de Pedro Ximénez”. És intensament acètic i potent, ja que els llevats del tipus “micoderma-aceti” possibiliten l’avinagrament del vi, i evolucionen convertint en acidesa total el grau alcohòlic i la dolçor marginal que li és pròpia al raïm de Pedro Ximénez.

 

Encara que sigui vinagre de Pedro Ximénez, no és un balsàmic. És a dir, que pot ser que desenvolupi molta més acidesa de la que s’espera, perquè no porta sucres afegits i la fructosa del PX l’ha transformat – com l’alcohol – en àcid acètic. Hi ha qui utilitzant-ho com a “millorador” allarga fins a 4 o 5 ampolles de vinagre convencional en cuina, de manera que proporcionalment és un producte bastant rentable en relació a la qualitat i al preu.

 

Les dues famílies escollim any rere any el fruit d’aquesta tranquil·la i plàcida solera, per després embotellar-lo a la finca de Xerès de la Frontera i que cadascú l’empri com estimi convenient.

 

“Seran 25 anys guardats amb zel i refinament per oferir aquesta petita joia.

paulacoll5

 

UNA MARCA

 

Els nostres avantpassats ens van ensenyar i deixar un llegat basat en l’esforç, el treball, la creença en els nostres ideals, el respecte i la generositat. Per aquest motiu ens va complaure batejar aquest vinagre envellit de la varietat PX amb el nom de la nostra besàvia Paula Coll.

 

Ella ens ha transmès una cultura molt valuosa i a ella li retem homenatge.

 

“PAULA COLL, ACETUM FLUMEN Colection és la marca de vinagres envellits d’OLEUM FLUMEN

 

  paulacoll1 

 

UNITATS

 

Aproximadament 1.500 unitats sortiran del celler anualment. Som conscients que poc podem servir al nostre gran mercat però també sabem que els nostres clients i amics saben valorar el producte que oferim.

 

Producte escollit el juny de 2013 i envasat el maig/juny de 2014. Sortida al mercat: Setembre de 2014.

 

PVP orientatiu 12,00/14,00 euros/unitat.

 

paulacoll4

 

APLICACIONS GASTRONÒMIQUES

 

Per amanides de:

 

 • Verdures fresques i recent collides de l’hort, ben amanides
 • Fruites del temps (poma, pera, plàtan…)
 • Maduixes i maduixots
 • Cireres

 

Unes gotes generoses de Paula Coll PX i oli Oleum Flumen a:

 

 • Patates al grill
 • Llegums
 • Ous fregits
 • Musclos al valor
 • Cloïsses al vapor
 • Ostres
 • Anxoves
 • Formatges curats o frescos

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *