Welcome to our Blog

Oleum Flumen presenta noves harmonies de tardor amb OOVE al Fòrum Gastronòmic de Girona

Fruits de temporada, de la terra i fruits secs banyats amb oli d’oliva verge extra per gaudir a diari

Aperitius, esmorzars i confitats amb Tòfona de la Conca, maridatge exquisit amb OOVE per a paladars inquiets

FòrumGastronòmicGirona

Les Teixeres/ Vinaixa. Dijous, 12 de novembre de 2015.-  Oleum Flumen serà present al Fòrum Gastronòmic de Girona entre el diumenge 15 i el dimarts 17 de novembre a l’estand 229-230 del pavelló 2 del Palau de Fires i Congressos de Girona, i presentarà noves harmonies de tardor amb l’oli d’oliva verge extra.

Les propostes gastronòmiques d’Oleum Flumen estan tindran en compte els productes de temporada, els fruits de la terra i els fruits secs embolcallats de gotes d’oli d’oliva verge extra de final de campanya i de la nova campanya, la primera amb el molí tecnològic a ple rendiment, treballant al buit i preservant les substàncies beneficioses per a la salut. A l’estand d’Oleum Flumen es podrà degustar:

 

.Pa amb OOVE i taronja. Unes gotes de taronja sobre un pa ben sucat d’oli d’oliva VE

.Pa amb OOVE i sucre o xocolata. Un clàssic per gaudir

.Codonyat amb OOVE de la campanya 2015. Joc de dolç amb picants i amargs

.Pinyons amanits. El sabor de la resina amb l’OOVE. Joc de picant i astringència

.Magrana amanida. Una joia de la natura en estat pur, regada amb OOVE i unes gotes del vinagre envellit durant 25 anys Paula Coll PX

.Escarola amb Tapenade&Oleum. Un amanit de múltiples sabors però amb una única salsa, la tapenade

.Panses amb OOVE i vainilla. Un joc de textures

DSC_0574

Harmonies amb Tòfona de la Conca 

Dilluns 16 de novembre, Oleum Flumen presentarà al Fòrum Gastronòmic un ventall ampli d’harmonies amb una joia del bosc que es cultiva a prop de la finca Les Teixeres a Vinaixa, la Tòfona de la Conca. Les possibilitats infinites de maridatge es descobriran amb en Dídac Espasa, tercera generació de tofonaires de la Conca. Es presentaran en forma d’aperitiu, esmorzar i confitats.  Com sempre, el Fòrum Gastronòmic estimula la presentació de propostes innovadores i arriscades per descobrir les possibilitats de l’oli d’oliva VE de qualitat, els seus valors més saludables, el seu consum diari i la seva versatilitat a la cuina de gamma alta.

  

70% a l’exportació

Oleum Flumen gestiona 180 hectàrees i 7 varietats d’olivera repartides per la península ibèrica, amb segell del CCPAE (producció agrària ecològica) per als seus olis, vinagres i verdures amb oli, i un 70% de vendes a l’exterior.  Tots els productes d’Oleum Flumen són “petites joies d’art”. Olis, vinagres i productes gourmands.

La finca Les Teixeres, a Vinaixa, totalment sostenible, reuneix 50 hectàrees de cultiu i bosc característic de la mediterrània. És un espai amb instal·lacions modernes i maquinària importada, fruït d’investigacions i projectes de nous processos d’extracció de l’oli. Oleum Flumen té un esperit d’innovació constant. És un projecte que reuneix sensibilitat i cultura que es complementa amb una aposta per l’hedonisme i la cultura a través dels programes de tast #OleumExperience.

Ecològic, de qualitat i saludable

Oleum Flumen és un projecte que combina ecologia, qualitat i salut. L’extracció de l’oli amb processos mecànics sense sistemes químics permet preservar aromes i evitar contaminacions. A més a més, s’envasa exclusivament el suc natural de l’oliva, i el procés té lloc a la mateixa finca. Les oliveres estan certificades pel CCPAE i es treballa amb lots curts i frescos que permeten mantenir la qualitat i la frescor en el temps. Se segueix el paradigma de l’Slow Food “bo, sa i just” i l’ecologia es lliga amb la qualitat, en un entorn únic per a les finques ja que interaccionen amb la natura a l’estar envoltades de bosc. El projecte demostra una màxima sostenibilitat energètica perquè les instal·lacions són autosuficients a través de l’energia eòlica i solar de què es disposa.

Finca Les Teixeres · N-240 Km 58 ·  25440 Vinaixa- Les Garrigues- Lleida

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *