Welcome to our Blog

Oleum Flumen presenta al Fòrum Gastronòmic noves aplicacions de l’oli d’oliva verge extra

 

 

 

A temperatures negatives amb gelats, però també harmonitzant amb productes singulars com el formatge, els fumats i el pa

DSC_0516

 

Les Teixeres/ Vinaixa. Dijous, 16 d’octubre de 2014.-  Oleum Flumen serà present al Fòrum Gastronòmic de Barcelona entre el dilluns 20 i el dijous 23 d’octubre a l’estand 342 en què es presentaran noves harmonies amb l’oli d’oliva verge extra. D’entre les més innovadores hi ha l’aplicació de l’oli sobre temperatures negatives amb els gelaters Maximum i amb vinagres Acetum Flumen, Almadroc i Foie. En paral·lel, també es presentaran maridatges d’afinitat amb productes singulars de productors amb els quals es comparteix filosofia com són:

  • Formatges Mas Alba
  • Fumats Fumont
  • BonBlat Taller Gastronòmic

Oleum Flumen proposa la realització de tastos hedònics que persegueixen el plaer de menjar o beure i extreure’n la cinquena essència del producte.  Es tracta de fer un tomb per sensacions dolces, salades, picants, fredes, calentes, amb la vista, amb el gust i amb el tacte. Tot al voltant de l’oli i dels productes que mariden, que s’encaixen i que es potencien.

A més a més de les diferents referències d’oli d’oliva VE Oleum Flumen (Ninou, deFinca, Premium, Plans de Montserrat), al Fòrum Gastronòmic també es presentaran els productes gourmet Uhmm…!, les verdures envasades amb oli d’oliva verge extra, el vinagre envellit Paula Coll PX Acetum Collection i els vinagres agredolços ecològics Acetum Flumen.

Un ampli assortiment que permetrà ampliar coneixements al voltant de la cultura de l’oli i de la seva aplicació gastronòmica més enllà de l’ús habitual com a condiment.

Per fer més atractiu el tast, es comptarà amb la col·laboració de dos cellers amb els quals es comparteixen habitualment els tastos hedònics, per proximitat geogràfica i filosòfica. Per una banda els vins del celler Vega Aixalà DO Conca de Barberà i de l’altra caves Can Ramon-Clos Lentiscus amb vins naturals i cava.

 

La cuina de Barcelona amb l’oli d’oliva verge extra  

Durant els 4 dies de Fòrum Gastronòmic, s’han programat també col·laboracions amb xefs que són amics i clients d’Oleum Flumen i que presentaran cada dia un plat amb alguna de les referències de la marca. El llistat de propostes és el següent:

 

DILLUNS

Foie amb vi blanc amb gelat, gerds i oli Oleum Flumen/ Gelat de PX amb escopinyes, oli Oleum Flumen i pimentó dolç  amb la col·laboració del xef Àlex Suñé, Restaurant Mil921 de Barcelona

 

DIMARTS

Degustació sorpresa amb la col·laboració del xef Jordi Limón, Restaurant Somorrostro de Barcelona

 

DIMECRES

Salsa brava innovadora amb la col·laboració del xef  Jordi Casas, Restaurant Allium de Barcelona

Per la tarda. Nyam-nyam amb pa, vi i sucre.

 
DIJOUS

Esponjós de crema catalana amb torró d’Agramunt i una adaptació personal del pa amb xocolata, oli i sal amb la col·laboració del xef Manuel Tenllado de Bodega Monumental de Barcelona

 

Per dimarts 21 a les 11.30h i a les 17h s’ha programat també un maridatge de vins i caves naturals amb productes Uhmm…! amb l’enòleg Manel Avinyó de Clos Lentiscus.

 

 

Trobada del Club de Blocaires

 

El dijous 23 d’octubre, a les 11.30h, s’ha convocat a l’estand el Club de Blocaires Oleum Flumen que col·labora amb l’empresa per difondre el lema de l’Slow Food “Per una gastronomia bona, sana i justa”. Les membres del club participaran en un taller de degustació de totes les novetats d’Oleum Flumen. A l’estiu ja van gaudir d’una primera experiència amb la preparació d’una amanida a base d’oli i vinagre Oleum Flumen/ Acetum Flumen. Al Fòrum Gastronòmic es produirà la primera desvirtualització i la tercera activitat amb les integrants del club està prevista pel novembre amb una visita a la finca Les Teixeres i el gaudi d’una #OleumExperience.

 

  

70% a l’exportació

Oleum Flumen gestiona 180 hectàrees i 7 varietats d’olivera repartides per la península ibèrica, amb segell del CCPAE (producció agrària ecològica) per als seus olis, vinagres i verdures amb oli, i un 70% de vendes a l’exterior.  Tots els productes d’Oleum Flumen són “petites joies d’art”. Olis, vinagres i productes gourmands.

La finca Les Teixeres, a Vinaixa, totalment sostenible, reuneix 50 hectàrees de cultiu i bosc característic de la mediterrània. És un espai amb instal·lacions modernes i maquinària importada, fruït d’investigacions i projectes de nous processos d’extracció de l’oli. Oleum Flumen té un esperit d’innovació constant. És un projecte que reuneix sensibilitat i cultura que es complementa amb una aposta per l’hedonisme i la cultura a través dels programes de tast #OleumExperience i d’art #OleumArt.

 

Ecològic, de qualitat i saludable

Oleum Flumen és un projecte que combina ecologia, qualitat i salut. L’extracció de l’oli amb processos mecànics sense sistemes químics permet preservar aromes i evitar contaminacions. A més a més, s’envasa exclusivament el suc natural de l’oliva, i el procés té lloc a la mateixa finca. Les oliveres estan certificades pel CCPAE i es treballa amb lots curts i frescos que permeten mantenir la qualitat i la frescor en el temps. Se segueix el paradigma de l’Slow Food “bo, sa i just” i l’ecologia es lliga amb la qualitat, en un entorn únic per a les finques ja que interaccionen amb la natura a l’estar envoltades de bosc. El projecte demostra una màxima sostenibilitat energètica perquè les instal·lacions són autosuficients a través de l’energia eòlica i solar de què es disposa.

 

Finca Les Teixeres · N-240 Km 58

25440 Vinaixa- Les Garrigues- Lleida

 

Us hi esperem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *