Welcome to our Blog

Lluç al forn amb refregit d’alls estil Donosti amb #oliBO

fotooove

Aquesta és una de les receptes amb oliBO que trobareu al nou web d’Oleum Flumen. Hi estem treballant… Era imprescindible incloure les receptes del nostre Club de Blocaires per veure quina versatilitat tenen els olis, vinagres envellits i gurmenderies. Com també dels cuiners amb qui treballem. De Maitea Taberna Vasca us en vam parlar en un “Converses de l’oli” fa uns mesos. Una entrevista molt interessant, us recomanem que llegiu en Nico! Ara volem que descobriu una de les seves receptes de capçalera, amb #oove a la cuina, sí, perquè és salut i perquè a la llarga, surt a compte!

La recepta de lluç al forn que ens ha preparat Maitea inclou els ingredients per a una ració

-1 Filet de lluç de 250 gr. aprox.

-2 dents d’ all sense el germinat interior

-Vinagre de sidra

-Oli d’oliva verge extra OLibo

-1 bitxo

-Sal

-Pebre negre molt al moment

-Julivert per a decorar

11226053_10153405084989636_3347049023726504520_n

PAS A PAS

  1. Desespina el filet de lluç amb unes pinces i molta cura de no trencar el filet.
  2. Unta el filet amb l’ oli. Posa-hi sal i pebre.
  3. Posa’l a coure a una cassola de ferro al forn de llenya amb la pell abaix. Al forn elèctric de casa escollirem una temperatura de 200º i calor amb ventilador, col·locat a una safata d’acer o de vidre.
  4. Mentretant posarem oli a escalfar a una paella, un cop calent, afegirem els all laminats i el bitxo trencat, quan comencin a ballar abaixarem el foc, i vigilarem que no es daurin massa ràpid, doncs podrien amargar.
  5. Abans de que els alls passin del ros al marró, afegirem un xorret de vinagre de sidra i un pessic de sal i deixarem reduïr.
  6. Quan el lluç sigui al nostre gust (si us agrada poc fet recordeu congelar-lo abans per si tinguès anisakis) el serviu al plat i li tireu per sobre l’oli amb les dents d’ alls i el vinagre.
  7. Refresqueu amb julivert.
  8. Menjeu tot just el serviu perquè es refreda força ràpid.

A gaudir-ne!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *