Welcome to our Blog

“La nostra vida és diferent i molt millor amb l’oli d’oliva”

fumont1

Converses de l’oli amb Margot Conway, directora de Fumont Gourmet/ Somoked goods since 2005

 

Alguns idiomes són universals. Amb “les Fumont”, expressió carinyosa de tracte, mantenim aquest llenguatge universal. Hem compartit presentacions a Londres,Barcelona, Girona, Vilassar… i també a la finca, on el llenguatge és la cerca de productes en la gamma dels extraordinaris. Han desenvolupat fumats de peix, carn i sals i com no amb oli d’oliva verge extra Oleum Flumen. L’experimentació d’aquest procés ha estat llarg, costerut, però al final ho han fet possible. Un oli d’oliva verge extra amb un procés de fumat lent i escollit…. Amb “les Fumont” hi ha unes mirades netes, on el fum acompanya però no molesta, on cada retrobament és alegria per proposar noves col·laboracions, of course. El seus missatges comencen per “Hi darling” per acabar amb “petons”. Així és tan senzill treballar! Petons. Martí Terès

 

Quan vau coincidir per primer cop amb Oleum Flumen?

Va ser a Sabadell, en un restaurant i per casualitat, que vam conèixer en Carlos Riau.

 

I allà comença l’entesa, que es va escenificar per primer cop a…

A Londres, fa dos anys a l’Streets of Spain. I enguany hi hem tornat per segona vegada.

 

Què representa per al vostre projecte l’oli d’oliva verge extra?

Doncs per als nostres fumats, l’oove és essencial. Emprem el Premium perquè va molt bé matisant el nivell àcid i no és tan aromàtic com el deFinca. La truita fumada de Tavascan (Pirineu) és el producte en què pren més protagonisme l’oli. Però després intentem també tancar el cercle amb l’ús per exemple de encenalls d’olivera per fer el foc.

 

Què és per a tu l’oli d’oliva VE?

Em puc considerar nouvinguda a Catalunya i això vol dir que no estic acostumada als olis, però òbviament he après i sé que l’oli d’oliva verge extra encara ressalta més el sabor. A més a més, amb Oleum Flumen compartim no només productes, sinó també filosofia. Artesania, qualitat, proximitat, reciclatge… Per a nosaltres és molt important lligar-nos amb projectes que treballin per un món millor, en el cas d’Oleum Flumen això es fa palès amb el respecte per l’entorn, el tracte a les oliveres i el sistema d’elaboració dels olis, l’ús d’energies renovables, l’autosuficiència a la finca Les Teixeres…

 

fumont2

I per a Fumont, què ha significat l’aliança amb l’oove?

La nostra vida és diferent i molt millor amb l’oli. I sobretot de les sorpreses positives que ens ha donat. Ens fascina saber que es pot mesclar positivament amb gelats, i que l’oli amb la xocolata és deliciós, i que és un producte que té moltes propietats i que es pot emprar molt més enllà de l’amanida.

 

Creus que a fora es valora més que aquí?

Crec que a Anglaterra, per exemple, país que conec, costa d’aprendre la cultura de l’oli, però de mentalitat els anglesos són més oberts i estan disposats a saber i conèixer més. Ho hem vist a l’Streets of Spain. En dos anys, la mentalitat els ha canviat molt i s’han fet més receptius a les nostres propostes. Els londinencs tenen paladar i el tenen obert a les noves tendències, però està clar que els usos que s’han fet de l’oli són encara molt bàsics i el que ens cal és donar-los eines per aprendre’n.

 

Un país que t’hagi sorprès positivament per l’ús de l’oove?

Catalunya. És únic. És un país amb bons olis i grans productors. Els nostres pilars són la tonyina, la truita, el caviar de truita i la sal, però sense l’oli no estaríem complerts.

 

Amb quin art relaciones l’oli d’oliva verge extra?

Amb la dansa. Per ballar. De fet, quan el servim, l’oli, estem fent un show, l’estem fent dansar de les setrilleres al producte que l’espera. És fantàstic.

 

Fumont

Oleum Flumen

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *