Welcome to our Blog

Dilluns celebrem a Sitges el “Terra Madre Day”

No hi podíem faltar! Oleum Flumen serà al mercat de productors de Sitges amb motiu del “Terra Madre Day”, el proper dilluns 9 de desembre. Olis  d’oliva de finques pròpies i vinagres, produïts sense tractaments agressius i contaminants, combinant els sistemes tradicionals amb nous mètodes i tecnologies.

TmDayglobomundial

Què és el Terra Madre Day ?

És un homenatge als aliments locals que se celebra el 10 de desembre cada any a tot el món. Enguany es pretén donar molta importància a aquells productes que estan en risc d’extinció, ja que són molts els productes alimentaris tradicionals que desapareixen dia a dia a tot el mòn i amb ells, els coneixements, les tècniques, les cultures i els paisatges vinculats amb la seva producció. Per aquest motiu va nèixer l’Arca del Gust de Slow Food, un projecte per tal de catalogar-los i protegir-los

Per a més informació sobre el Terra Madre Day a tot el món:

http://www.slowfood.com/terramadreday/welcome_es.lasso

DSC_0017

Convivium Slow Food del Garraf

Dia 9 de desembre

A les 10 hores
 “El Corral de la Vila” (Hospital Sant Joan de Sitges)

Programa

10:00h

Obertura oficial del Terra Madre Day  i presentació de la nova anyada del Blanc Subur

10 a 14h

Al Corral de la Vila

Mercat de la Terra educatiu i interactiu

Embotits

Galls del Penedès

Pagesos

Olis i Vinagres

Formatges

Cuina en directe amb degustació de productes del Garraf

A les 19’30 hores

a la llibreria La Malvasia de Llibres

presentació del llibre

La Dolça Revolució

de Josep Pàmies

Més informació a:

www.terramadredaygarraf.com

Pamies

LA DOLÇA REVOLUCIÓ SERÀ A SITGES EL DIA 9 DE DESEMBRE

Dins del marc de la jornada que Slow Food Garraf ha organitzat per celebrar el Terra Madre Day, s’ha inclòs la presència de Josep Pàmies com a impulsor i alma mater de l’associació que es promou des de Balaguer amb una bona colla de voluntaris i treballadors des de fa més de cinc anys: la Dolça Revolució de les Plantes Medicinals. Josep Pàmies (Balaguer, 1948) és un agricultor que ha participat en el món sindicalista i cooperativista des de la seva joventut. Al llarg dels anys ha comprovat de primera mà el mal que l’agricultura convencional està fent a la salut de les persones i el medi ambient, i això li ha fet prendre consciència dels interessos ocults que es mouen fora de la vista dels ciutadans. És per això que actualment dedica les seves energies a promoure un estil de vida natural i encoratja tothom a ser part del canvi que la humanitat necessita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *