Benvinguts al nostre Blog

FootPatrol 2013, un plaer immens!

Ens agrada rebre a la finca Les Teixeres entusiastes del paisatge, de l’esport i dels productes de la terra. Va ser un plaer compartir el primer diumenge de desembre amb els assistents a la FootPatrol d’hivern. Us esperem a la primavera! Tot seguit, us enllacem les imatges i el text de resum que han elaborat els organitzadors. Enhorabona!

302

El passat 1 de desembre va tenir lloc la “FootPatrol Oleum Edició Winter”, una caminada per les Garrigues que té lloc un parell de vegades l’any i que organitza l’empresa Boira Bike.

Les FootPatrols són rutes organitzades no competitives, on el temps no importa ni es computa. Es tracta de caminar en grup i gaudir dels elements que es van trobant al llarg de la ruta. Aquestes rutes van encaminades a tot tipus de persones i tot tipus de nivells físics, ja que a part de no portar un ritme ràpid, es fan parades amb freqüència amb avituallaments sòlids i líquids amanits amb productes de proximitat.

194

Una vintena de persones van gaudir de la tercera edició de la FootPatrol, consistent en una ruta circular amb poc més de 16 km i que va transcórrer des de la vora de La Floresta caminant per la Serra de Barrils, Vall de Vinaixa, passant pel costat de la punta del Puig, Serra Mitjana i Les Teixeries, amb un desnivell positiu de 483m i un de negatiu de 481m.

Els assistents van gaudir tant del dia assolellat com del paisatge, amb impressionants vistes a les diferents valls i els camps d’oliveres, així com de les diferents activitats que els organitzadors van preparar al llarg de la caminada. L’Heura Gaya, la cantant i grallera professional de Juneda, aprofitant la parada al primer avituallament, va hipnotitzar als caminadors amb la seva penetrant veu al cantar la nadala “Sant Josep va a buscar foc” al peu de l’Ermita de Sant Bonifaci. Més endavant en Martí Teres, d’Oleum Flumen va donar forma a un tast d’olis hedònic a la seva finca, on va delectar als participants amb el gust dels seus productes, i les seves explicacions i coneixements. A part, hi va haver algun que altre espontani que es va endinsar en el món de la poesia recitant Martí i Pol. A l’acabar, tots els participants van gaudir dels ja mítics macarrons de diumenge de la Dolors Codony a la granja escola de les Obagues de Juneda.

228

Els organitzadors preveuen que la pròxima FootPatrol es porti a terme a principis de primavera, on hi haurà més sorpreses en una localització garriguenca diferent i amb la mateixa filosofia de les altres FootPatrol: caminar per les Garrigues, descobrir indrets amb encant, gaudir de productes de proximitat en els avituallaments, aprendre amb les notes culturals, i sorprendre’s en definitiva!

Per a més informació http://footpatrolcat.blogspot.com.es/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *