Welcome to our Blog

Un passeig per Oleum Flumen

oleum flumen

L’EMPRESA

ARP Catalonia SL, és una empresa de capital català, constituïda a l’any 2003. La seva missió és:

–         Liderar el sector dels olis Verges Extres de gamma alta sense limitacions geogràfiques.

–         Liderar tots els aspectes de la comunicació sobre la cultura de l’oli de gamma alta i de les seves virtuts.

–         La nostra marca OLEUM FLUMEN és un referent en el món de l’oli d’alta gamma i dels Verges Extres.

FILOSOFIA

–         Mantenir la tradició i la forma del bon fer, aportant els progressos necessaris per millorar la qualitat dels nostres productes. Valorem la millora contínua, com un element clau per avançar en la nostra organització.

–         Voluntat d’aconseguir que cada client i proveïdor sigui un amic de l’empresa.

–         Voluntat de participar en el progrés de la societat i el respecte del seu entorn.

 

ANTECEDENTS

 

El nostres objectius es basen en l’exemple del desenvolupament del vi en una comarca  com  la del Priorat però amb l’avantatge de fer-ho en un sector  poc madur, com és el de l’oli Verge Extra de gamma alta.

 

POSICIONAMENT

Som una empresa orientada a productes de gamma alta i molt alta, amb l’oli  Verge Extra com a principal protagonista en la restauració i el comerç especialitzat.

SEGMENTACIÓ

Els nostres dos segments principals (tant a nivell nacional com internacional) referent són:

–         Hotels i Restaurants selectes

–         Comerç gourmet.

DIFERENCIACIÓ

–         Especialitzats en gamma alta i molt alta (producte de gran valor afegit a nivell organolèptic i a nivell funcional).

–         Domini de gran part de la cadena de valor, des del conreu de l’olivera fins a la distribució de l’oli.

–         Els productes són personalitzats per cada mercat geogràfic concret.

–         Es personalitzen sèries curtes de producció gràcies a una gran flexibilitat productiva.

–         Som molt innovadors en productes i processos.

–         Respecte pel medi ambient pel que fa a productes (productes ecològics, CCPAE núm. CT 001488 P, envasos fàcilment recuperables) i pel que fa a processos (us d’energies alternatives i eficiència de procés).

–         Implicació social amb col·lectius desfavorits. Exercim un màrqueting respectuós i productes adaptats per a ells i elles (etiquetatge en Braille).

Imagen 195

RAÓ SOCIAL

 

Finca Les Teixeres, s/n

25440 Vinaixa

Comarca de les Garrigues.

NIF- B- 25527144

Tel. 973-050249

info@oleumflumen.com

www.oleumflumen.com

ARP Catalonia SL és propietari i té registrades les marques:

OLEUM FLUMEN

ACETUM FLUMEN

DE FINCA MAS MARIET

OLIBO

UHMM…!

UNA PROPOSTA DIFERENT

La proposta la situem, al bell mig d’una finca propietat de l’empresa ARP Catalonia SL, líder en el sector de la producció i elaboració de productes gastronòmics d’alt reconeixement.

Emmirallant-nos en els Chateux vitivinícoles francesos, les Aziende italianes, etc. ARP SL desenvolupa tota la seva trajectòria recent, a la finca Les Teixeres.

En aquest espai s’ha construït i reconstruït unes edificacions que donen cabuda a les diferents instal·lacions per elaborar els productes de l’empresa.

És una defensa dels vells conceptes de “terra” – terroires, aziende agricole, pagos-, i d’elaborar a partir dels fruits d’una mateixa finca, productes amb característiques molt lligades a l’entorn.

Amb l’objectiu de fer avançar aquests vells conceptes, els adaptem a les necessitats actuals. Volem aconseguir que els nostres clients,proveïdors,amics i un tipus de turisme molt especial,s‘interessi pels nostres productes, i per l’entorn que ens acompanya.

Estimular i adquirir no només un plaer gastronòmic sinó un plaer en els coneixements. No només sabors, sinó saviesa. No només entreteniment sinó coneixements.

Una comarca: les Garrigues.

Un entorn: Finca Les Teixeres.

Un producte : l’oli d’oliva verge extra

oleum flumen 

En el terme municipal de Vinaixa, però a uns 3 quilòmetres en direcció a ponent, trobem la Finca les Teixeres.

Situada a la part més alta de la vall i a uns 570 metres sobre el nivell del mar, la finca d’unes dimensions aproximades de 50 hectàrees està rodejada per varietats d’arbres i arbustos del típic bosc de la mediterrània. El pi blanc, l’alzina, el roure, el romaní, la farigola, la vinya, els ametllers i les oliveres de diferents anyades, són l’escenografia viva d’aquest escenari.

Arbres fruiters com la figuera, amable amb els seus fruits de mig estiu, el presseguer, la perera, el codonyat… Tots ells convivint en un entorn de terra calcària, d’humitats escasses, però ben protegida de les inclemències més fortes del nostre clima mediterrani.

Les terres són treballades seguint mètodes de màxim respecte per l’entorn. Les Teixeres està inscrita en el registre del Consell català de producció agrària ecològica de Catalunya (CCPAE núm. CT 001488 P), com una clara demostració de compromís dels propietaris.

El camí que guia cap a l’ermita de Sant Bonifaci, divideix una part de la finca, situant en la seva part dreta un pla on acull les oliveres més joves de la explotació, i a la part esquerra, entre planes i tot baixant cap el fons de la vall, les oliveres amb més senectut, que conviuen amb la vinya, els arbres fruiters i el bosc.

La finca disposarà d’un itinerari -mitjançant panells informatius- on el visitant podrà obtenir informació sobre les varietats d’olivera, varietats que l’acompanyen, tipus de sòl, tipus de treball efectuat i/o pendent de realitzar etc .

(Aquest itinerari s’adaptarà tant per a persones amb dificultats de visió com de mobilitat).

Tots els productes OLEUM FLUMEM  són produïts i envasats en la pròpia finca.

Els olis de la categoria dels verges extres OLEUM FLUMEN han estat i estant reconeguts com un dels millors olis per la cuina de producte.

Cuiners, pastissers, forners i gourmets són els seus principals consumidors.

oleum experiences

OLITURISME

La finca ha estat dissenyada i pensada per ser visitada. Tenir coneixements d’aquest entorn i de les persones que s’hi estan, configura una forma de fer els productes i de fer les coses.

Per aquest motiu, creiem que els nostres visitants, han de gaudir de l’ observació d’aquest entorn per entendre i comprendre l’olor i el gust dels productes que més endavant tastaran.

Un oliverar, és un ecosistema. On el clima, la vegetació, el tipus de terra, els vents, les pluges amb més o menys intensitat orientaran els perfils dels nostres olis. Aquest ecosistema es el que anomenen tipicitat .

Podem explicar-ho, podem escriure-ho, però la millor forma es viure-ho, gaudir-ne….!

ELS ESPAIS

La Finca disposa de diferents espais arquitectònics, que acullen tot el projecte per la elaboració dels productes OLEUM FLUMEN.

Al marge d’aquests espais per la transformació i elaboració, la finca disposa de:

–         El Mas Mariet, una construcció de l’any 1.900, utilitzada per els antics parcers per aixoplugar-se del mal temps i per passar-hi temporades durant la collita. Les seves parets de pedra, responen al tipus d’arquitectura de la comarca i el seu estat de conservació es força acceptable.

Una de les sales del Mas –l’antic menjador-, serà destinada a sala de tast. Un espai  pensat per tastar amb la calma requerida, i que permetin apreciar els productes elaborats a les nostres finques –l’oli d’oliva de la categoria dels verges extres.

Amb una capacitat màxima de 14 persones, l’espai acollidor ofereix la tranquil·litat suficient i les temperatures suficients per gaudir de la proposta de tast.

Fotografies a Flickr http://www.flickr.com/photos/oleumflumen/sets/72157634878725972/

La cuina, seguirà fent la mateixa funció. No és una cuina industrialitzada, sinó un espai, que permet elaborar diferents plats, on l’oli n’és el protagonista o l’element necessari per la menja.

Per la seva disposició, permet un accés per la part interior del Mas, o per la part exterior enjardinada.

–         Un antic magatzem, on possiblement s’hi guardava una mica de tot i gens de res, s’ha adequat per fer-hi un punt de venda ,on el visitant podrà adquirir només productes gourmets, i que responguin a una certa tipicitat. Un espai molt especial, amb els millors productes elaborats per OLEUM FLUMEN,  -olis i vinagres- així com un recull de tots aquells productes gourmets– foies, vins, caves, melmelades, xocolates….etc.-  que mai poden deixar d’estar, en el rebost de tot amant de la gastronomia.  Aquest punt de venda, s’anomena La petita Boqueria. Un homenatge a les dones i els homes que dia rere dia es lleven per oferir-nos uns dels millors espectacles: omplir el rebost de bones menges. Un petit homenatge a un mercat que malgrat no estar a la comarca, ha sabut reconèixer l’esforç que fem dia a dia per oferir un dels productes més bàsics de la nostra dieta: l’oli d’oliva de la categoria dels verges extres OLEUM FLUMEN.

L’ENTORN

S’han habilitat diferents espais per acollir als visitants.

–         Una pineda de pi blanc de dimensions espectaculars, permet refrescar-nos tot assaborint sucs de la terra com el cava, el vi, aigua o  fruita de temporada….

–         Un espai de planta aromàtica, dissenyada en diferents nivells, amb els apunts necessaris per veure’n les seves aplicacions en el món de la cuina.

–         Un hort, on les hortalisses de temporada, tenen un paper principal. On algunes varietats de pebrots, tomaca i/o verdures han estat recuperades per ser observades i ser tastades, al llarg de la nostra proposta. (en preparació)

–         La cort, on conviuen diferents animals de granja com la gallina, l’oca, el pollastre, el conill, que ens ofereixen les seves carns o els seus ous, de textures i sabors inoblidables. ( en preparació)

burro català

Tots els productes són produïts en la pròpia finca, o de productors que aposten per elaborar productes de proximitat i de varietats autòctones, evitant en la mesura del possible, els costos dels quilometratges i/o d’accions en el territori que provoquin desequilibris socials i/o econòmics.

 

 

 

 

 

No Comments

  1. gràcies!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *