Welcome to our Blog

“Oleum Flumen s’escull més per les conviccions que per l’excel·lència del producte que també hi és”

CONVERSES DE L’OLI AMB CARLES RAMON, CAP DE CUINA DEL BAR-RESTAURANT LA BELLVITJA

“A las pruebas me remito ” dèia aquell basc saberut. I aquest seria el final d’aquesta entrada. Uns plats plens d’harmonia i de justa mesura en un racó de Barcelona on el bon fer és del nostre país i l’empremta és londinenca.  En Carles és d’aquesta generació d’artistes dels fogons amb poc soroll que lideren una cuina esplèndida i necessària del dia a dia. Aposta pel bon producte i, si potser, del costat: del mercat de La Boqueria. Atrevit. Ho ha entès, ha introduït el tast d’oli d’oliva verge extra a la carta! He parlat poc amb ell per no molestar gaire. Però he gaudit dels seus plats i aquests ja han parlat, of course” Martí Terès i Ríos

labellvitja-carles

 

Què és per a tu l’oli d’oliva verge extra?

Hi és en tot. Sempre l’utilitzem. Tant en els fregits, que són pocs, a les croquetes, a les patates, com per als confitats. A la cuina fem servir oliBO d’Oleum Flumen i en cru per al pa amb tomàquet o per acabar el plat, el Premium. També oferim tast de Ninou i de Finca a la sala.

 

De fet, suggeriu una degustació de pans i olis Oleum Flumen. Tot un atreviment!

Bé, el fet que ho portis a taula de manera especial fa que donis importància al producte. Si deixes l’ampolla des dels inicis crec que no es valora tant. Quan ho serveixes i ho expliques, el client comença a buscar les notes diferents… I gaudeix.

 

La vostra relació amb Oleum Flumen comença a Londres, amb Brindisa?

Bé, conec Oleum Flumen per Brindisa, però sobretot per fòrums gastronòmics i després va ser molt determinant que el bon amic Pere Carrió, del Restaurant Gat Blau, me’l recomanés perquè l’emprava i encara ho fa i li ha funcionat sempre molt bé.

 

Com definiries la cuina que serviu a La Bellvitja?

Cuina amb el millor producte de proximitat però no ens tanquem sempre a això. Depèn de la qualitat i de la temporalitat dels aliments. És una cuina sincera, sense buscar parafernàlies.

 

Amb un mercat molt a la vora…

Cert. Ajuda molt tenir La Boqueria al costat. Allà veus i observes el producte. Coneixem els millors proveïdors de La Boqueria i és una sort. Si fas un tomb, vas veient que es cou i el que arriba de nou.

10521883_800702769982787_1766698762915809858_n

Un plat de La Bellvitja on l’oli d’oliva VE tingui protagonisme?

Molts. Des del pa de coca de Cal Mossen de Folgueroles amb tomàquet que reguem amb Premium, a la salsa d’almadroc que preparem amb emulsió d’oove Premium, o la coca de rossinyols confitats amb un raig d’Oleum Flumen.

 

I un indret que t’hagi sorprès per l’ús acurat de l’OOVE?

A l’estranger, com que arriba el bo que produïm aquí i allà no és tan accessible, hi ha una major admiració i apreci pel producte. Crec que un oli com el d’Oleum Flumen s’escull més per les conviccions que per l’excel·lència del producte que també hi és. Però hi ha olis de més qualitat que no consumiria perquè busquem la sintonia amb la filosofia dels projectes. La manera de cuidar les oliveres, d’escollir les olives, l’alta qualitat en el procés fa que moralment t’hi sentis més a prop i les conviccions siguin més properes a les teves.

 

Us atreviu també amb postres amb OOVE a La Bellvitja?

Teníem el pa amb xocolata i oli: un panet al vapor amb cremós de xocolata, oove Ninou i sal d’escata… Però anem canviant. Ara no n’hi ha cap però no descarto reincorporar-ho. M’agrada acabar els plats, també les postres, amb un raig d’oli d’oliva VE.

 

Perquè la carta va canviant per temporada?

Anem modificant amb la temporada del producte i amb l’estació de l’any. I segons la sortida també – no hem d’oblidar que som un negoci- i per motivació personal, per descomptat. Anem presentant plats, així que canvia la tècnica i el producte. En això ens ajuda molt tenir a la vora La Boqueria. El que volem és buscar la tradició de la cuina catalana, però donant-li una volta. Som cuiners del segle XXI que coneixem tant la tècnica com el producte.

labellvitja-patates-almadroclabellvitja-coca-bolets

 

Si et demano amb quina art relacionaries l’OOVE, seria…

Probablement la pintura, per la textura de l’oli, pel seu greix… Com el de les pintures.

 

Un plat molt personal amb OOVE de protagonista?

Des del pa amb oli a una simple amanida. Les fulles d’enciam regades de bon OOVE són una delícia.

 

LA BELLVITJA

c/ Hospital, 38

Barcelona

CONSULTA LA CARTA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *