Welcome to our Blog

Llaunes d’OliBO perseguint “cargols” a Sitges

Una de les grans notícies d’aquest estiu és el retorn del mercat de pagès a Sitges. Serà permanent, promogut per Slow Food del Garraf i Penedès i la primera jornada se celebrarà aquest dissabte 2 d’agost.

 

llaunes oliBO

Oleum Flumen no podia faltar a la cita, a la qual hi participaran una vintena de productors i amics. Ens instal·larem als jardins del Retiro i què hi oferirem? Doncs hem pensat estrenar el mercat amb una novetat:. Llaunes d’oliBO, l’oli d’oliva VE que molts restauradors utilitzen a la seva cuina, per exemple La Salseta de Sitges. Perquè cuinar amb oli d’oliva VE és salut i econòmicament assumible, ens ho explicaven fa poc els amics de Maitea Taberna Vasca, que també el consumeixen. Presentem dos envasos de 400ml i de 175ml per a la restauració i per al consum a domicili. La llauna és un envàs metàl·lic resistent i opac que afavoreix la conservació de l’oli d’oliva.

 

L’objectiu d’aquest Mercat de la Terra és promoure els productes de proximitat i escurçar les distàncies entre productors i consumidors”, explica Luna Coppola, coordinadora del Mercat de la Terra Slow Food de Sitges.

 

Ens plau moltíssim ser a Sitges i compartir amb els amics d’Slow Food Garraf i Penedès les nostres propostes gastronòmiques respectuoses i sostenibles amb el medi. Sempre és un plaer ser a la capital del Garraf  gaudint de noves experiències amb l’amable visita de la brisa de mar.

En aquesta ocasió ens representarà el nostre client i col·laborador Genís Noguera, elaborador de productes derivats del porc, gran gourmand i millor persona, a la parada de Cal Fusteret. En Genís és un gran coneixedor dels nostres productes i això li permet ser un bon prescriptor per tots aquells que volen incorporar a la seva cuina un oli especialment pensat per fruir-lo amb temperatura i/o voler acompanyar algun plat en cru.

 

10258698_1473222946227899_3540151723906463174_n

Adjuntem nota de premsa d’Slow Food Garraf i Penedès a qui volem felicitar per la iniciativa.

Sitges tornarà tenir un Mercat de Pagès. Slow Food del Garraf i Penedès presenta el primer Mercat de la Terra Slow Food que s’organitza de forma estable. La primera cita serà aquest dissabte 2 d’agost a les 17.30 hores, als jardins del Retiro a Sitges.

Una vintena de productors inauguraran el dissabte 2 d’agost el Primer Mercat de la Terra Slow Food a Sitges. Els productors socis d’Slow Food exposaran i vendran directament al consumidor fruita, verdura, gall del Penedès, ous, pa, farina, embotits, vins, cervesa artesanal, formatge, xocolata i mel.

Un dels objectius principals del Mercat de la Terra, és esdevenir un referent d’educació al gust, als bons costums alimentaris i salvaguardar la biodiversitat. “L’educació del consumidor és per a nosaltres tan important com el coneixement i aconseguir la connexió directa entre productor i consumidor”, remarca Luna Coppola. “Creiem que un consumidor responsable pot triar on comprar i ajudar al productor en la seva tasca diària”.

El Mercat de la Terra Slow Food de Sitges se celebrarà de forma contínua els primers dissabtes de mes, als jardins del Retiro.

El projecte organitzat per Slow Food del Garraf i Penedès, compta amb el patrocini de la Societat Recreativa El Retiro de Sitges i amb la col·laboració de NODE Garraf, l’Ajuntament de Sitges i Turisme de Sitges.

Mercats de la Terra

Els Mercats de la Terra tenen com a objectiu crear una xarxa de venda de proximitat d’aliments de qualitat oferts i produïts per pagesos, ramaders, pescadors i transformadors, seguint un protocol de producció que respon als conceptes de BO, NET I JUST, amb productes que siguin locals, de temporada, obtinguts amb processos tradicionals en el respecte del medi ambient i del treball, i que finalment tinguin un preu correcte per qui els compra i per qui els produeix.

 

http://oleumflumen.worpdress.com

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *